jeps, torstairetki olikin sitten oikein juhlaretki: Opettajattaren mies oli kahden vanhimman lapsen kanssa edustamassa heidän perhettään (opettajatar jäi vastasyntyneen kanssa kotiin) ja tarjosii kaikille pusut. Siis Brumbergin pusut syntymäpäiivänsä kunniaksi. Mukava retki olikin, Kulmatalon rouvan kanssa fundeerattiin josko lähdettäisiin akkaporukalla joku kerta. Vaikkapa heti lauantaina. Paitsi että totesimme ettei flunssantakia voi yöksi jäädä. No jos sitten illaksi vain?  Muttei miksi yhtä hyvin voida tulla jo päivällä valoisaan aikaan? taii tehdä jotainmuuta kivaa yhdessä? Päädyimme siitten lauantaiksi shoppailemaan. :D

Olikin mukava päivä: aamupiäivällä hierojalla, sitten kaupoille:tulin kotiin kolmien uusien kenkien kanssa ja tililtä oli hävinnyt yli satanen rintsikkaostoksiin (no ne tosin oli Mannalle, manna maksoi ne heti illalla takaisin) ja muutakin pientä tuli mukaan. Kaupungista kävelimme uusilla kengilläni kotiin, tai siiis Mannan kotiin. Ja sitten värjäsin Mannan hiukset, en ole koskaan käyttänyt tuolalisia tököttejä, ihme haju. Illalla sain sitten vielä migreenin...

Sunnuntaina tuli Tseitsei kylään mutta jätiimme hänet julmasti ja menimme prinsessan kanssa Vapriikkiin tututstumaan tiibetiin ja tutkimusmatkoihin. Mannakin oli hetken aikaa seuranamme ja nuuhkin hänen tukkaansa. Ja tunninpäästä tajusin että nyt alkaa migreeni. laiitoin Haahelolle tekstarin, että pukee pojan ja tulee hakemaan meidät, ja ottaa täsmälääkkeen mukaan. Menimme samaa matkaa äänestämään, sillä en uskonut että pääsisin enää myöhemmin ylös sängystä. Haahelo meni vielä hakemaan Mannan ja Papunkin äänestysreissulle autolla, koska ilma oli niin järkyttävä. Tulivat sitten meille ja voinkin jo hiukan paremmiin, jaksoin siirtyä olohuoneen lattialle seuranpitoon ja mukavaa oli.Johtuneeko migreeni hieronnasta vai Mannan tukasta?

Pianonvirittäjäkin kävi ja Poju seurasi hyvin tarkkaavaisesti. Varsinkin kun virittäjä kokeili lopuksi pianon sointia niin Prinssi oli lumottu. Ja tällä viikolla oli Prinsessalla ensimmäinen pianotunti, Anki opettajanaan.

Lempäälä onkinnyt tyllut tutuksi: jo mainittu torstairetki oli Lempäälän puolella, pojun kanssa kävimme Piipoossa ja kaksi tuntia kului seuraavasti: ensimmäisen puolituntia istuimme nurkassa patjalla verhon takana ja juttelimme siilityynystä. Sitten kävimme katsomassa mitä muuta oli tarjolla, mutta palasimme samaan nurkkaan, nyt tosin verhon "oikealle" puolelle. Jonkinajan kuluttua Poju oli valmis tutkimusretkelle, kävimme köllöttelemässä satukeinuissa, kiipeilemässä palloilla ja Poju ryömi tunnelissa. Musikkihuone kurkattiin van ovelta ja iso sali pelotti Pojua niiin ettei hän tullut sisään perässäni eikä sylissäni. Ehkä ensi kerralla. Moneen kertaan kurkkasimme askarteluhuoneeseen, ja lopulta Poju suostui sisään ja innostui muovailuvahasta. Siinä menikin sitten  loppuaika, ja jouduin pakottamaan pojun pois. Kävimme vielä tervehtimässä jättinallea, menimme kiinalaiseen syömään ja ruokakaupan kautta kotiin.

Perjantaina vein prinsessan leirille, Lempäälään, ja Mannan kanssa pyörähdiimme taas ideaparkiin ostoksille. tarkoituksena oli löytää minulle uudet housut. (löytyi housut, paita ja hame). Ja Mannallehan siitä päädyttin. Kunnes Haahelo kutsui kotiin. Sunnuntaina temme kuukausiaskartelun, joka on vielä lähettämättä eteenpäin ja sen jälkeen jätimme kaksoset haahelon hoiviin ja läksimme ostoksille: löytyi toisetkin housut, paita ja pari toppia. Ja käviimme pizzalla. Ja muuten.. huomennakin on tarkoitus lähteä kaupungille... kummasti stä on nyt tullut ravattua ostelemassa vaikka mitä!

Torstaina Prinssi meni mummulle ja minä huilailin. Olen ollut viimeaikoina, oikeastaan koko syksyn, hyvin väsynyt. Eikä Pojun sylipulaisuus ole lainkaan sitä helpottanut. Tosin sylipulaisuus helpotti, kun perhetyöntekijä ei ole enää käynyt. Jokin ei vaan natsannut Pojulla ja tädillä. Olen siis ollut kestoflunssassa ja niska jäykistellyt, tänä aamuna oikein kunnolla taas. Ja eilen Poju meni myös mummulle, ja oli yötä.Me ostimme paketini munia ja leivoimme ässiä isänpäivää varten, munakasta lounaaksi ja vohveleita iltapalaksi.

Aatteen mies tuli myös iltapalalle ja Manna reeniensä jälkeen. Oli hauskaa jutustella taas. lauantaina ja maanantainakin olimme koolla samalla porukalla: Lauantaina Aatteenmies tuli päivällä mun seuraksi, kun Haahelo oli kokoustamassa Helsingissä ja Manna poikkesi lenkiltään. Maanantaina taas ihan kutsuinkutsuin syömään, kun tein tomaattipaistosta ruoaksi (Manna pitää siitä ja Aatteenmiestä yritän käännyttää että kasvisruokakin voi olla hyvää). Kulmatalonrouvakin poikkesi teekupillisella, ja minulla oli ihana olo: tuntui kuin olisin palannut muutaman vuoden taakse:  kun meillä olii ovet avoinna kavereiden tulla ja mennä ja olla. Manna ja Papu niin ovatkin kitettävästi tehneetkin, mutta muuten on oma jaksamiseni ollut siinä jamassa ettei näin ole ollut. Ilmarisenkin perheen kanssa ollut systeemi on nyt tauolla, mutta tänään soittelimme asiasta, ehkä pä ehdimme tavata!

Viimeviikonloppuna siis oli tarkoitus myös minun ja Pojun lähteä  Helsinkin, Susimamin luo pitii mennä, mutta flunssa yltyi niin pahaksi etten jaksanut matkustaa. Viikonpäästä on uusi yritys, tosin minä yksin. Aion osallsitua Darwin symposiumiin ja tavata kavereita.

Hmm. jotain pti vielä kirjoittaa, mutta unohdin...jotainmitä Poju osaa, mutta kais etulee mieleen toisella kertaa.