Jee! Sunnuntaisen kaurakokeilun jälkioireet on ohitse, tänään ei poika enää kakkinut alvariinsa, kuten alkuviikon. Olimme torstairetkellä, juttu luisti mutta Poju kitisi, itkeskeli surkeana ja makasi vaunuissa. Epäilin, että kyse on suuresta lapsimäärästä ja vieraahkosta leikkipuistosta, mutta kotimatkalla tajusin: katupöly. raukka ei saanut hengitettyä. Kun pääsimme bussista ulos, lapsi muuttui silmissä ja leikki ja pelleili vanhaan tapaan: maaoli märkä eikä pölynnyt.

Hain samalla matkalla vielä strutsia ja menimme Emmu-tätiä vastaan juna-asemalla (Emmu-täti on toisen kaksosen täti).

***

Esikko oli tämänkin päivän arestissa. Eilen piti koulumatkalla viedä roskapussi, ja hän oli jättänyt sen matkanvarrelle. oli tietenkin levinnyt siihen ja kun pitkästä aikaa kuljinkin etuovesta näin sen. Tyttö valehteli kirkkain silmin että oli vienyt sen roskikseen, taloyhtiössämme on Molokit, joten ei mennyt läpi, muutaman muun selitysyrityksen jälkeen tuli totuus ulos. Rangasitukseksi VALEHTELUSTA tuli päivän kotiaresti. Ja kun ilma oli mitä upein tunsi tyttö rangaistuksen nahoissaan oikein kunnolla.

- Äitiii! lapset tarvitsevat ulkoilua! Äitiii! Mun on ihan huono olo... Äitiiiiii, enkä saisi mennä edes omaan pihaan...