Viikko 52 uudestaan, viime viikolla elin tulevaisuudessa. Kai mullakin saa olla aikakäsitys vähän vinksallaan, kun kerran pojallakin. :-/

Yöllä Ee tuli. Yleensä Ee tulee yöllä meidän sänkyyn (mun, haahelon ja pikkuipoikasen lisäksi). Viime yönä Ee tuli ensin kotiin ja vasta sitten meidän sänkyyn.

Esikko siis tuli Lapista junalla isomummun ja vanhanvaarin kanssa.Reissun aikana vanhavaari oli vanhentunut. 74-vuotiaasta oli tullut 75-vuotias. Ee oli hiihtänyt ja viihdyttänyt tuota isovanhempikööriä, ja ne olivat hemmotelleet sitä. Ihanhyvä, me täällä kotona ei paljon jakseta hemmotella, hyvä kun saadaan sille sapuska nenän eteen.

Pikkupoikanen siis edelleen nukkuu huonosti. Paitsi päivisin. Paivällä menee 2-3 tuntia untenmailla vaikeuksitta, yöllä kukutaan 30-60 min välein. Huoh.

On siitä jotakin hyötyäkin: Kun joudun yöllä nousemaan ja liikkumaan, pääsen aamulla ylös sängystä. Joinakin öinä Haahelo on nukkunut pikkupoikanen vaunuissa olohuoneen puolella,ettäolen saanut nukkua pidemmän jakson, mutta silloin selkä on aamulla kauhea. No, vielä kauheampi selkä on niinä aamuina, kun poika on ollut tissillä koko yön, olen siis joutunut nukkumaan kyljelläni monta tuntia putkeen, ja paikat ovat jäykistyneet. Että jee. Valittavana on siis joko kipeä selkä tai väsynyt pää. Ei oo riemulla rajaa.

Tällä viikolla pikkupoikanen on oppinut ryömimään. Lelu ei ole tarpeeksi motivoiva, eli lelun ollessa 30cm päässä poika vain rääkäisee,mutta puolenmetrin päässä oleva maissinaksu saavutetaan kyllä vaikeuksitta.

Tosin on niitä muitakin motivaattoreita: Haahelo toi yks aamu mulle herkkulautasen vuoteeseen, siinä oli hedelmiä, juustoja, kinkkua ja hyytelöä, leikkeleitä... Söin melkein kaiken ja nousin vuoteesta. Pikkupoikanen jäi vielä köllöttelemään parisängyllemme. Jonkin ajan kuluttua makuuhuoneesta kuului jokellusta, OK ja vähänajan kuluttua menimme sinne. Hyytelö oli kadonut parempiin suihin ja juustosta oli vain muruja jäljellä. Poika hymyili leveästi. Hyvä maku tosin, mutta kun ikää on se puoli vuotta.

Vaan emmepä vielä tästä oppineet. Minulta jäi puolillaan oleva maitolasi lattialle, kun pelasimme siinä Monopolia. Eipä aikaakaan kun pikkuhaahelo oli sen kimpussa, kaatoi lasin ja litki maitoa lattialta kuin kissanpoikanen. Tällä kertaa pääsin hätiin nopeammin.

********************
Kaverikin muuten blogaa äitiydestä: http://sasu1967.vuodatus.net/