Mutta tähän tarinaan palaan vasta kohta, saattepa jännitellä.

Tänään poikkesi Ilmarinen äiteineen, isänsä jäi kotiin sairastamaan *puuh*. Oli oikein mukavaa jutella mm laskutikun käytöstä. Minä en kylläkään keskustellut siitä kuin sen verran, että huomatessani keskustelun lähenevän ks aihetta kuiskasin esikoiselle että seuraavaksi nuo puhuvat laskutikusta. ja kuinkas kävikään. Seuraavaksi Haahelo lähti hakemaan laskutikkua...

Poikanen ja Ilmarinen leikkivät hienosti, vierekkäin ja ehkä vähän yhdessäkin. Vasta loppumetreillä, sananmukaisesti, poikanen töytäisi ilmarisen kumoon kun tämä ulkovaatteet päällä odoti eteisessä. Yllättävä loppu hyvin alkaneelle yhteistyölle.

Muuten päivä meni kyllä yllättävästi. Minulla oli hammaslääkäriaika klo 13.20 ja hoitajan piti tulla meille klo 13.00, tehdä lentävä lähtö ja ehtiä niukinnaukin omalle vuorolle. Klo 13.10 ei ketään näy, soitan hoitajan pomolle, ei vastausta, pakkaan pojan vaatteisiin, autoon soitan haahelolle että tulee hammaslääkäriaseman edesä olevalle bussipysäkille, ajan sinne, juoksen hammaslääkäriin, ja Haahelo hyppää rattiin. Tunnin päästä hoipun ulos poski turtana.

Mutta siihen itse asiaan: Haahelo sanoo iltalääkettä asntessaan Seretiden olevan lopussa. OK. jos lähdenkin kävelylle keskustaan ostamaan apteekista. kaivan reseptikansion. katson reseptiä. Ostettu 16.1. Voi ei! Missä on läkkeet?? Mitä muuta silloin ostettiin? Pamolia ja Xyzalia. ne löytyvät kaapista. Mutta seretide ei. Onko ne edelleen muovipussissa? onko muovipussi vahingossa laitettu roskikseen? Laatikkoon? kaappiin? leluhyllyyn? Tutkimme KAIKKI keittiö kaapit ja laatikot. vaatehuoneen. lelukaapin, Kirjahyllyn, pakastimen takusen... Suunnittelen miten selitän asiaa apteekissa, astmalääkkeitä kun ei saa ostaa miten paljon vaan, vaan niiden määrää seurataa tarkasti. Yhtäkkiä palaan tarkastamaan reseptin. JA HURRAA!

Selitys löytyy: Olen ostanut sillä kertaa:
1. resepti: pamol 4pkt.
2. resepti: Essex 0 pll, Xyzal 2pll
3. resepti: Seretide 0 pll, Nasonex 1pll.

Eli olin lukenut reseptiä väärin, luullut ensin ostaneeni seretideä, vaikka tarkemnmin toimitusmerkinnöissä olikin Nasonex. Loppuhyvin, kaikkin hyvin. huomenna apteekkiin.