Istun nojatuolissa naputtelemassa tietokonetta ja poikanen viereisessä. Hän makaa tuolissa poikittain, jalat käsinojalla ja juo korviketta tuttipullosta. Ihmettelin siitä suunnasta kuuluvaa napsetta, aivan kuin joku napsuttelisi sormiaan. Ei sentään. Pikkupoikanen napsutteli varpaitaan. Omituisen näköistä touhua.

Tänään olimme retkellä naapurinrouvan ja tämän esikoisen kanssa. Hurrrjassa paikassa, pienellä koskella, jonka toiselle puolelle hyppelimme kivien yli, pikkupoikanen minulla Ergo-kantorepussa. Toisella puolella söimme eväitä: pojalla hattaraa, muilla voileipiä ja sitten annoimme lasten heitellä veteen käpyjä ja keppejä. Oli hauska huomata, että ensin poikasen liikkuminen viettävällä rinteellä oli epävarmaa, mutta pian tämä temmelsi jo sujuvasti.

Kotiintultua pojalla tosin oli kovat ahdistukset, ja annoinkin Ventolinea kolmesti.  Kosken lähellä oli paikka nimeltä Pähkinäxxxx ja mietinkin josko alueella olisi pähkinäpensaita ja niiden siitepölyä.

Muutenkin allergiarintamalla kuuluu masentavaa: verinen kakka  ja oksennus ovat tämän päivän saldo. Oli siis jamssipäivä, eilen peruna ja maanantaina porsas, josta seurasi huutokohtaus, aivan kuten edelliselläkin kerralla.

Yöt ovat kovin risaisia.