Noniin, koska pökillä ei netti toimi kuin mikron päällä, ei tule kirjoitetltua. Ja kun muutamaan kertaan kirjoitin ja kaikki katosi, kyllsätyin. Nyt on viiimeisestä postauksesta kuukausi aikaa, ja pikakelaus vuorossa:


Tyynelän vierailukausi lähti käyntiin oikien reippaasti: Ilmarisen perhe tuli pökkeilemään, pojat leikkivät melkoisen mukavasti, kunnes pojulle iski väsy, olihan päiväunet jääneet väliin. (toim.huom. Nykyään unet otetaannoin kerran viikossa).


Torstaina tuli Marilyni rantasaunomaan ja viettämään hauskan illan


Perjantaina oli juhannusaattoja ja Mokkaset tulivat, kaksoset katsoivat kokkoa maitokärryistä ja saimme heidät jopa nukahtamaan. Mannalle aloimme tekemään takkuja (parempi nimitys rastoille), ja ihan hyvätä näyttää!


Juhannuspäivänä poikkesivat Täti Musta ja ei-lumiukko, taas viihdyimme hyvin ja suunnuntaina Aatteenmies. Katsoiin ihan kellosta aikaa kauanko meni ennenkuin puhe kääntyi eroakirkkosta.fi :hin.


Maanantaina mentiin Aatteenmiehen kanssa katsomaan Hulk -elokuvaa. Juuri semmosita mitä en olisi koskaan valinnut muuten. Tulipahan tutustutta siiihenkin... Toisnekin aluevaltauksen tein, eli minulla on nyt käytössä yötäpäivää- piilolinssit ja tuntuu USKOMATTOMALTA herätä niin että näkee. Vanhasta tottumuksesta tosin etsin aamulla silmälaseja, kunnes tajuan että minähän näen. Samoin nostelen olemattomia silmälaseja ylemmäksi


Samalle viikolle osui myös toinen leffakäynti, Tonin kanssa käytiin katsomassa Sinkkuelämää. Aikas lattea ja mitäänsanomaton elokuva, joka ei oikein lähtenyt käyntiin. Nautin silti suursti illasta rakkaan ystävän seurassa.


Perjantaina tyttö kotiutuikin ensimmäiseltä leiriltään, eläintenhoitoleiriltä yhdeksi yöksi, kunnes lauantai-aamuna vein tämän partioleirille ja vedin siellä tuohityörastin ja ympäripuhuin kolme tyttöä jatkamaan leiriään, kun meinasivat lähteä maitojunalla kotiin.


Kotimatkalla päädyin Sasun, tämän perheen, tämän veljen perheen ja Sasun miehen sisarentyttären perheen kanssa minisaareen, mulla oli hauskaa ja kivaa!


Sunnuntaina tulikin Timoteus vierailulle :*


Seuraavana viikonloppuna oli kiireistä: kahdet (työ)juhlat ja kesäkokousta ja vaikka mitä ja maanantaina vierailimmekin Ilmarisen kotona, kunnes pikkumies väsähtii. Kotimatkalla poimimme kyytiimme iloinen tyttösen, ihan yökylään.


Keskiviikkona hilluimme Mannan uudessa kodissa ja noudin esikon leiribussilta kaksosten kanssa. Olivat supersöpöt vihreissä haalareissaan ja samanlaisissa bodyissaan.


Teimme heille oman laulunkin:

Poju ja Papu

Meidän kaksoset

aiivan vihreät

haa-la-ri-hem-mot


Torstaina olikin säätöpäivä: minä menin tekemään hääkeikkaa heti aamusta, Haahelo ja lapset tuttavaperheeseen tietokonepulmia ratkomaan, kiinalaiiseen herkuttelemaan ja lihansyöjäkasviien kanssa (katso http://www.circulorosa.eu/fi/2/21/211.htm ). Tästä matka veikin palstatapaamiseen sorsikseen. Sain kasvot Riialle ja Jape69:lle ja tapasin Marilynin ja Psykhen jälleen. Viiden bussilla pökille.


Perjantaina olin kovin kurja, ja Haahelo jäikin kotiin, teki sitten lauantaina työpäivän ja sunnuntaina tulikin appiukko vierailulle. Poika sai pikkuisäntä-paidan.


Esikko on niin suurta ja niin pientä yhtäaikaa. Pukeutuu kuin teini (

tosin siveellsiesti, kun sillä on tiukka äiti) mutta olivat tässä yksi päivä muutamaan vuotta vanhemman kaverin kanssa leikkineet koko päivän leipomoa. Hiekkalaatikolla. Voi ett olen tyytyväinen.


Maanantaina kävin respectassa valittamassa ratkenneesta tukiliivistä, ostin kädenjatkeen ettei tarvitsisi kumarrelle jatkuvasti, ja sittne oliikin jo treffit Mannnan kanssa: lähdimme sisustusostoksille ostamaan suihkuverhoa, takaisin tulimme ilman suihkuverhoa ja kahden pöydän kera. Marilynille hierottavaksi ja tämän lähdettyä mattopyykille palasin Mannalaan kaupan kautta: leivoin suklaakakun Haahelon synttärin kunniaksi. Kotonahan en voi käyttää munia. Rasiian päälle vielä uusi kansi ja Synttärionnittelut, rasiaan kakkua ja mansikoita ja rasiia ilmoitustaululle, josko miies löytäisi sen aamulehteä hakiessaan. loppukakku piiloon portaiden alle.


No eii muuten löytänyt. Lähetin takaisin katsomaan uudestaan, nyt löytyii :D Ja oli mielissään.


Keskiviikkoa vietiin prinzezza bussiin ja sillä mummulaan, kävimme lääkäriasemalla punnituksessa, huh, painoa oli tullut lisää edes hiukan, shoppaamanssa sen verran että poju pyysi itselleen kullanvärisiä puuhelmiä... aikas hurjat. Lopulta vein Haahelon ja Pojun pökille, käviin kirppiksellä, Mannalla, vein PPP:n junalle ja Mannan kanssa kangaskauppaan, parkkimittarissa oli akaa 12 min, ja ehdimme, tosii tehokasta! Seuraavassa kaupassa odotiin autossa ulkopuolella kun Manna nouti valmiiksi katsotun ateriimienkuivaustelineen.


Kolmeksi tähtäsin kauounkikotiin, pyykit kuivuriin, linssikeiitto tulelle. Kun Mariilyni palasii kesäkotiinsa, olin siellä kunnon kotirouvana kuuman ruoan kanssa. Söimme, paketoimme Sasulle paketin (jonka laitoin odottamaan niiden vessaan, liekö jo löytynyt?) ja läksimme kohti minisaarta. Riipe nouti meidät Suomulla, jossa viemein oli virtaa, saunoimme, herkuttelimme (LÄTTYJÄ! Siitä on vuosi kun olen syönyt lättyjä!) ja sitten kohti Jani Wikholmin keikkaa. Ihan viihdyttävää musiikkia. Keikan jälkeen lähdimme Marilynin kanssa katselemaan Pyynikkiiä ja höpötettiin, sitten kotio.


Puolenpäivän tienoilla haahelo haki Mokkaset pökille, lähti itse Haahelo-päivään eli sanojensa mukaan kirjastoon, kauppahalliin ja luolalle. Palasi sitten iltamyöhään. Meillä taas kävi väkeä kuin pipoa: Ensin palstalta Mater, kiva saada fiksuja kirjoittavalle ihmiselle kasvot. Harjoitteli täällä mummon toimia kaksosten kanssa, seuraavana tuli Pakkis poikineen, kiva nähdä pitkästä aikaa, vaikka vanhempi hinkui tapansa mukaan taas uimarannalle, mutta me emme kerinneet mukaan, kun isomummu jo ilmoitti että hekin tulevat poikkeamaan ja piti vähän järjestellä paikkoja. Isomummu ja vanhavaari tulivatkin ja toivat muassaan esikoisen.


Porukan neljä nuorinta (Poju, Papu, Esikko ja Manna ) nukahtivat Muumit ja tuhotulva -kirjaan, me Haahelon kanssa katselimme kauniita nukkujia. Tai silloin nukkuvia. Pojun yö oli todella vaikea, ja sain raputella moneen otteeseen. Lopulta viideltä alkoi huuta käydä niin pahaksi että läksimme alakertaan ja sain lapsen rauhoittumaan syliini, joskin sen huomaan tänään, selkä on ihan hajalla.


Päätin myös perua viikonlopun muumiretken, en millään voit ajaa autoa kahta ja puolta tuntia, nukkua yötä teltassa ja ajaa takaisin. Ja junamatka on niiin sairaan kallis. Ja koska olen kovin nuutunut, niin ehkä se on parempi että huilailen. Ensi viikolla olen taas pökillä kotiäitinä, kun Haahelo palaa töihin.


Pojun tilanne on vähän huolestuttava, mutta eiköhän tästä selvitä jotenkin. Lähinnä ongelma on se että poiak kasvaa, kun vetää neocatea 8dl /vrk MUTTA pojan vointi on huomattavasti huonompi kuin pienemmällä määräällä TAI olon huonominen johtuu jostakin uudesta rotaatiotuoasta. JA ongelma on raha. Neocaten korvattavuus loppui kesäkuussa, eli meillä on varastoa n 3kk ajaksi, enkä tiedä mitä tehdä sitten. Omakustanteisesti ei meillä ole varaa sitä juottaa, pojan annos on parisenkymmpiä päivässä.


Muutenkini raha-asiat huolettavat, miten jatkossa. Mistä löytyy minulle työpaikka jota voin tehdä tämän selän kanssa? Ja joka on vielä mielekästä.