Esikoinen, kultakutrini. On taas sitä mieltä että leikkaa pitkän lähes vyötärölle ulottuvan pitkän, vaalean tukkansa lyhyeksi. Yläkerrana tytöllä kun on tumma polkkatukka, varsin sievä sekin. Vaan saas nähdä miten käy kun mennään parturiin.

Vuosi sitten oli myös leikkaamassa, mutta peruikin sitten viime metreillä aikeensa. Itse en pitkää lettiäni raski poikkasta, kuuleman mukaan ei vanhemmiten (teini-iän jälkeen) hiukset enää usein kasva kauniisti pitkiksi, vaan alkavan hapertua. Nyt tämä pitkä ja paksu tukka herättää ihailua, on helppo laittaa näyttävälle nutturalle juhliin ja mikä' tärkeintä: äärimmäisen helppohoitoinen: 1-2 kertaa vuodessa parturissa huonot latvat pois, 1-2 keertaa viiikossa pesu. Aamulla harjalla lävitse ja letille. Lyhyen tukan kanssa saisi aina juosta kampaajalla leikkauttamassa sitä muotoonsa ja värjätä ja puunata ja aamullakin pitäisi sille jotain tehdä.

Komeita lettejä löytyy asunnostamme vielä tytön ja mun lisäksi Tähkäpään pellavainen letti. Maalasin tytön huoneeseen linnantornin, jonka ikkunasta kurkistaa itse Tähkäpää kasvoinaan Esikon naamataulu. JA piiiiiitkä letti pellavasta. Komea on.

Vaan pitääpä johdattaa tämä kertomus noihin otsikon lupaamiin puuroihin. Siis eipuuroon, vaan puuroihin. Tänään söimmekaikki yhtäaikaa iltapuurot ja hiukaqn huokailutti: Neljähenkisellä perheellä kolme puurokattilaa kiehumassa hellaalla: Esikolle ja Haahelolle kaurapuuro, minulle Helmipuuro (Tämä viljattonKIN dietti!) sekä poikavauvan riisijauhopuuro.

*****************

Neuvolasta kurjia tuomisia: 2kk aikana poika oli kasvanut 1 cm pituutta ja 500g painoa. Kasvukäyrä laskee kuin lehmänhäntä ja seuraavan neuvolakäynnin saimme jo kuukauden päähän noiden mittojen seuraamiseksi. Saimme kuitenkin mukaan printit noista käyristä allergologia varten.

Esikon päänsäryt pohdituttivat lääkäriäkin, niskat olivat arat, joten sillä saattaa olla vaikutusta, mutta koska päänsärky liittyy erityisesti lukemiseen niin näön kanssa saattaa olla ongelmia. Lähetteet tulivat fysioterapeutille ja silmälääkäriin sekä käsky vaihtaa joulun jälkeen nkäkyttöön otettu perintöreppu syksyllä käytettyyn Haglöfsiin.