Sununtaina lähimme, minä, Mokkanen ja Mokkasen sisar, risteilylle. Höpötimme hytissä, muistimme nippanappa sunnuntain puolella lähteä katsomaan meininkiä yökerhossa ja sillä reissulla sitten vierähti melkein aamuun saakka. Ennen puoltapäivää herättelin tytöt, ja vuorossa oli lounas buffetissa. Oli kyllä vallan mainiota sapuskaa ,varsinkin jälkiruokapöydässä. Illalla sitten kotia kohti

Tiistaiaamuna olikin sittenvaikea nousta ylös, sen verran väsytti, ja vielä tänäkin aamuna.

Tiistaina kuitenkin poikkesimme Ilmarisella kylässä, saimme puolukkamuffineita muumilautasilta (poikaselle sokerinpalasia nalle Puh-lautaselta), lainata mopoa ja lukea traktorikirjaa. Ja seuraa. Oikein mukava ilta olikin ja saimme sovittua seuraavankin tapaamisen. KIITOS HEILLE!

Tänä aamuna herätys tulikin sitten puhelimen välityksellä: olin illlalla laittanut Esikon opettajalle soittopyynnön tytön vaikeuksista kertotaulun kanssa. Asian koko hankaluus tuli ilmi vasta nukkumaanmenon jälkeen ja sitä sitten ratkottiin melko myöhään, tyttö halusi jäää tästä päivästä eteenpäin kotikouluun, ilmoitin että sopii, mutta vasta ensiviikosta (taktinen veto).

Puhelu opettajan kanssa selvensi asiaa: koulussa on päivittäin kirjallinen läksyjenkuulustelu kertotaulusta, ja tyttö koki sen vaikeaksi. Lisäksi kävi ilmi että tämä oli luntannut, joten se toi sittenahdistuksen. Asia alkaa selvitä ja äsken puhelimessa tyttö oli oma iloinen itsensä.