"Rikki" sanoi Poju tänään pippelistään. Tutki sitä keskittyneesti ja huomasi ettei se kärki ollutkaan ihan pyöreä vaan siinä oli rekä. Niinpä niin, se piistä pissa tulee...

Oli meillä sentään muutakin ihmeteltävää: Traktori. meillä oli täällä pökillä traktori joka käytti niin kaivuripuolta kuin kauhaakin. Johan siinä kului aika ja sitä lähdettiin seuraamaan. Traktorikuski päätyi kartanolle limsalle ja Poju kiipesi Tompan seuraksi naulakon päälle. Vähänkö oli käheetä!

Myös alamökin väkii on ollut tänään avuksi: lounaan jälkeen kysyivät Pojun ja Esikon moottoriveneretkelle, ja miinä sain sillä aiikaa kirjoittaa saattopuhetta. Päivällisen jälkeen kun olin menossa kokoukseen poju kainalossa he lupasivatkin ottaa Pojun rantasaunaan kun olivat sinne menossa Esikon kanssa. Haahelo tuli sitten ja otti Pojun haltuunsa, mutta esikko jäi ja saunoi kunnes lähdin kokouksesta, kesken kokouksen ja siis reilun 2,5 tunnin istumisen jälkeen., saunoimme vielä hetken tytyn kanssa ja sitten pökille poppareiden kimppuun.

***

Eilen tyty ja mummu käviivät ostamassa uuden repun: samanlaisen kuin ennenkin mutta kokoa isomman: haglöfsin, nyt oranssin, On maar hyvä reppu. Sitten olivat leiponeetkin. Pojun kanssa viietettiin päivää Mokkasten kasnsa kaupoilla ja rikoin siellä tuolin, tahallani, sillä se tulee päällystettäväksi ja kävin mariilynin ihmesormiien alla hierotavana.

Maanantai oliikin hurja! Mutta siitä toisellakertaa....