Esikko-rukka tuli eilen koulusta, meni päikyille (leirille lähtö aamulla silloin hyvä ottaa torkut). Vähän valitti pään särkyä ja kerroin sen menevän nukkumisella ohitse. Ihmettelin kun niin hyvin nukahti ja kun muutaman tunnin päästä heräsi syytti minua surkealla äänellä velehteluta, päänsärky oli kahta kauheampi vaikka hän oli nukkunut. Myös äänet sattuivat joten räpsäytin valot päälle ja siitähän poru nousi. Tämä sitten varmisti epäilyni, migreeniähän se on.

Soitin vielä terveyspalvelujen neuvontanumeroon, jossa sain ohjeen antaa lapselle aikuisen annoksen ibuprofeenia vielä sen puolikkaan Panbadolin päälle. No, annoin tabletin, soitin Haahelolle töihin että toisi lisää tullessaan kun prinsessanhuoneesta kuuluu huutelua ja sieltä tulee tyttönen, oksentamaan matolle. Ohjaan tytön vessaan mutta sillä aikaa pikkupoikanen ehtii kontata oksennukseen.

Tyttö painuu takaisin petiin, pesen pikkupoikasen ja maton pikkupoikanen kainalossa.

***********************

Pikkupoikasesta ei nyt ota selvää. Iho meni taas pahaksi illalla, ja tänään on tullut jo kaksi löysää kakkaa. Koko viikko on ollut krätinää. Ei niin pahaa kun on jossain tai joku kylässä, koska silloin jaksaa hetkuttaa ja ketkuttaa poikaa, mutta kun kotona pitäisi tehdä kotihommia, niin takiainen roikkuu jalassa ja vikisee.

Pitäisi vaan pikkuhiljaa päästä kokeilemaan uusia ruoka-aineita, ja niiden kokeileminen oireilevalle lapselle on aivan turhaa.