Tänään on ollutmukava perhepäivä kotosalla. Aamupäivällä Haahelo opetti Esikolle Prologia ja iltapäivällä lähdimme makkaranpaistoretkelle yhdelle laavulle jonne pääsee autolla viereen. Ajattelimme että pikkupoikanen saa nukkua päikyt rattaissa ja valitsimme tuon paikan siksi. No, poikanenhan nukahti jo autoon aj veteli unia koko reissumme ajan, heräsi vähän ennen kuin ajoimme takaisin kotipihaan.

Esikolle ja Haahelolle oli varattu grillimakkaraa, mulle ja poikaselle 2 maissintähkää, joista toisen söin minä ja toisen minä ja esikko puoliksi kun Pikkupoikanen ei tuntunut heräävän herkuttelemaan.

Huomasin juuri että kirjoitin KOTIpäivä, vaikka vietimmekin osan ajasta metsässä, mutta kyllä se on silti kotipäivä, metsä on toinen koti :)

Oikeastaan tuollainen laavuretki on todella kustannustehokasta: alle 3h kesti, oli mukavaa ja aika tuntui todella laatuajalta. Joskus oelmme tehneet vastaavan reissun ihan arkipäivänä: Olen pakannut auton valmiiksi ja olemme lähteneet heti kun Haahelon on päässyt töistä. Takaisin on tultu juuri sopivasti iltapuurolle. Pitäisi vaan useammin...

**************

Meillä on ollut hoitoapuna Sanna MLLästä ja yksi mummuista. Ihottumaa on ollut joinakin päivinä ja joinakin ei. Pohdin ja pähkin asiaa ja totesin että ihottuma liittyy jollakin lailla Mummuun. No, valmistavatko Mummu ja Sanna ja Haahelo maissin erilailla? Ei, kaikki antavan raakana(=pakastettuna) ja keitettynä. Mikä se voi olla... ?? Perjantaina sitten kysyin Sannalta että millainen pojan iho on: Aivan siisti. Hienoa! Mikä se voi olla... No tuli sitten mieleen rasvaus, kun minä en sitä pahemmin ole laittanut ja mummu taas rasvaa ainakin omia käsiään ahkerasti. No Lipolania pojan pyllylle ja viidenminuutin päästä sama kysymys Sannalle. Juu, punoittaa. Iltaa myöten punoitus paheni. Se miksi Sannalta tätä kyselin on että usko omiin silmiin alkaa jo horjua kun jatkuvasti tuntuu kaikki olevan epäsopivaa. No, nyt on pari avaamatonta Lipolania kaapissa, saapahan Haahelo rasvailla mun jalkoja iltaisin.

Myös tänään on kyllä pylly punoitellut, ja maissia ei nyt olla siis vieläkään julistettu kumpaankaan suuntaan. Lipolan on. Oli niin nopea ja selvä reaktio.

Pikkupoikasen nukahtaminen takkuaa, aivan kateellisena luen Ilmarisen äidin blogaamisia sinisestä unesta ja taintuvasta vauvasta. Pitää nyt tarttua tähän(kin) asiaan. Kun vain jaksais...