Toinen annos tyrniä (Nyt kiehautettuna ja uudelleen pakastettuna) ei aiheuttanut iholle kuin pientä punoitusta, mutta viime yön Haahelo juoksi rauhoittelemassa poikasta ja aamulla tuli taas löysät. Poika on ilmeisesti muuttumassa iho-oireilijasta suolioireilijaksi.

Tänään hän voi mainiosta. nytkin istuu lattialla ja leikkii. itseksen jo puolisen tuntia. Lukee kirjoja, ajaa autolla. Ihana, hyvän tuulinen iloinen lapsi.

Eilen olin Koulukadun tekojäällä luisteluttamassa esikoista, ja itsekin sipaisin kaksi kierrosta lainaluistimilla, mutta kuten viimeksikin kymmenen vuotta sitten. Muun ajan olin tarjoilemassa mehua Maija Kajanin tukijoukoissa.

Uskontoasioista kiinnostuneet voivat vaikka vilkaista katsomusasioihin keskittynyttä vaalikonetta uskonnonvapaus.fi ssä.

***

Perjantainakin olin tytön kanssa Pyynikin suunnasa, nimittäin katsomassa Tuhkimoa. Komea näytös oli ja tyttö hyvin innoissaan varsinkin kurpitsavaunuista. Kaikissa arvosteluissa kehuttiin Tuhkimon esittäjää, mutta minusta tulkinta oli mitäänsanomaton ja valju, mutta erittäin herkulliset sivuosat tekivät äitipuolta ja kuningasta esittävät näyttelijät. Varsinkin äitipuolen ulvontakohtaus oli ratkiriemukas.

Sunnuntaina kulttuuririennot jatkuivat Vapriikin verran. kolmisen tuntia meni reissussa ja pikku poikakin jaksoi siedetävästi, joskaan ei siihen malliin kuin esikko nyt tai aikaisemmin. Nytkin tyttö piti komentaa lähtemään kotiin, tämähän asuisi siellä.

***

Niin joo, Makrobioksen quinoajauho on kuulemma epäpuhdasta hirssistä, tattarista ja riisistä, joten maanantaina ostoksille josko löytäisin puhdasta quinoaa, ettei sitä vain hyllytetä jonkin tyhmän jäämän takia. Olisi nimittäin erityisen ravinteikas.