Perjantaina olin poikasen kanssa hammashoitajalla. Ensin kuuntelin selostusta ja yritin saada hoitajan ymmärtämään että MEILLÄ ON KOLME (3) SOPIVAA RUOKA-AINETTA JA KORVIKE. MEIDÄN LAPSI JUO TUTTIPULLOSTA JOTTA KORVIKETTA MENEE RIITTÄVÄSTI TURVAAMAAN KASVUN. POIKANEN SAA KERRAN PARI VIIKOSSA PUHDASTA SOKERIA MYÖS JATKOSSA KOSKA SE ON AINOA HERKKU MITÄ HÄN VOI SYÖDÄ. Ja että kuka tahansa terve vuodenvanha lapsisaa sitä sokeria paljon enemmän jo pullassa, jukurtissa, mehussa, hillossa, muroissa, nameissa...

No, katsoipa sitten viimein ne hampaatkin ja vaikka olimme ahkerasti harjoitelleet niin poikanen huusi kuin syötävä. Etuhanpaissa oli kiillevaurioita, ollut alusta asti. Seurataan tarkemmin.

Ja lopuksi: Yrittäkää nyt saada fluorihammastahna ja xylitoltuotteet päivittäiseen käyttöön mahdollisimman nopeasti... Nin mitä siitä jos pojan ravitsemustilaa ei saada parannettua etsimällä usia ruokia tai lisäravinteita kunhan hampaat saavat fluorin ja xylitolin...

***

Lauantaina olin sitten kestovaippahulinoissa Tampereella Ilmarisen äidin kanssa. Yritin väittää kyllä kaivuripojan vastasyntynyttä pikkusiskoa yllätysvauvakseni kun hetken tätä keikutin kaivuripojan äidin käydessä ostoksilla, muttei minua uskottu.

Nopeasti oli hulinat kierretty ja jatkoimme sovittua teekupposta kohden joten Tullintorille lankaostoksille (=lankaa, pikkuhousuja ja lakritsaa) Punnitse&säästän kautta ja lelukauppaa kierrettyämme sille teelle.

Oli oikein mukavaa vaihtaa kuulumisia ja jutella muutenkin kun pikkuväkeä ei pyörinyt jaloissa vaan sai olla ihan Laurenzia, ei Äiti.Sitten hainkin Esikon yökylästä espanjantytöltä. Uni oli ollut tosi vähissä..

Sununtaina suuntasin talkoolaiseksi Nawa Ngaa -riehaan. Tai siis olemaan edellee Laurenzia. Kivaa oli jutella muiden kanssa ja myydä kahvia ja munkkeja.

Huomenna sitten kauan odotettu lääkärikäynti...