Ensintiedotus: maailman paras karjalanpasti on maustettu texmex-salsalla ja chilikastikkeella,  jos suinkin musitan oikein.

**

Keksiviikkona olin aktsomassa improvisaatioteatteria, jonka alku oli minulle pettymys, esiintyjät käkättivät keskenään kuin sudenpennut, mutta puoliajan jälkeen homma parani ja pidin kyllä kovasti. Voisipa kai lähteä toisenkin kerran.

**

TorStaina juhlimme Papun synttäreitä aamupäivästi ja Poju sai herkkuansa: riisipuuroa, kun mut söivät kakkua. Ja iltapäivällä pakkasimme auton:

***

Lähdimme siis nettikavereiden kanssa järjestettyyn tapaamiseen. Käsi oli kipeänä, mutta uskoin sen kestävänajomatkan, ja kaverit oli priiffattu etukäteen ettei minun SAA antaa nostaa/tehdä/tms. Sainkin apua ihanilta ihmisiltä tosi paljon jka osasimpa itsekin pyytää apua, tyyliin ajan auton oven eteen, tyttö kantaa tavarat ja sitten saa joku muu ajaa auton parkkikselle jne.

Saavuttuamme söimme iltapalaksi kevyen kenttälounaan eli makkaraperunoita. Täysillä  vatsoilla olikin sitten lasten hyvä nukahtaa aikuisten jäädessä saunomaan ja viimeistelemään seuraavan päivän ohjelmaa.

Perjantai-aamuna taioimme  kattilallisen puuroa masuihin  ja Keijujen kuningatar opasti miedät matkalle Satumaahan, jokin matkan varrella Peikkokuningas Kivekäs nappasi meidät hetkeksi viihdyttämään kuninkaantytär Kivetärtä pihaleikkien muodossa.

Sitten saimmekin peikkomaisen aterian "valkosita ja punaista kivijauhelmaa...." jonka jälkeen kaikki kävivät päivälevolle kuunnellen tarinaa. Onneksi Sammaleinen nukahti satuun ja kissa Yönsilmä sai varastettua avaimen ja pelastettua retkeläiset pakomatkalle karttojen kera.

Pakomatkalla kohtasimme ja voitimme viisisilmäisen peikon, selvisimme virran yli, ihmettelimme Prinssi Yönsilmän taikoja: lumipesua, koristuksia sekä korillista herkkuja joka ilmestyi kuin tyhjästä keskelle metsää. Loppumatkan teimme vielä matkaa tuulenpuuskina ja kohtasimme Satumaan saunassa Mestaritontun jota kaikki lapset innokkaasti auttoivatkin.

Satumaassa herkuttelimme jälleen ja sitten saunaan! Patikkaretken ja saunan  jäljiltä olivatkin lapset sen verransippejä että Satumaan kuningattaren lopetettua sadun ei hyvänyön toivotukseen vastannut kuin yksi uninen ääni.

Aamulla sitten taas riittikin vilskettä, lasten jaloista, aikuisia väsytti hiukan enemmän, olihan ilta venynyt aamuyönpuolelle.

Lauantaina tulivat Sadevesi- ja Päivänsädekeijut apuun ja siivosimme talon lasten autellessa ja temmeltäessä pihamaalla. Lounaan jälkeen hyvästelimme toisemme Mestaritontun saunan kuistilla ja suuntasimme kotiin päin pienin säädöin.

eli: Perjantain patikkaretki kipeytti minut tosi pahasti, ja lauantaiaamuna heräsinkin kyynel silmäkulmassa. PLopulta teimme niinettä Tiikku ajoi meidän poppoon auton lähimmälle juna-asemalle ja Haahelo tuli junalla sinne ja ajoi kotiin. Kilttejä ihmisiä mulla ympärilläni. Olinkin aika poikki kotona (kipu väsyttää vietävästi!) ja nukahdinkin aikaiseen.

Sunnuntaina oliskin sitten erityinen päivä: sain olla yksin kotona. Haahelo ja lapset lähtivät Papan traktoria katsomaan ja läksivätheti aamupalan jälkeen, palasivat maanantaina iltapäivällä. JIHUU!

Mannan kanssa höpöteltiin, puhuin puhelimessa (ihan rauhassa!) kavereiden kanssa ja olin vain. KÄsi oli niin kipeä, etten ahkeroinut mitään ja söin vain hedelmiä, karkkia, voileipiä ja leikkeleitä suoraan paketista (!!). Ja täytyy myöntää, ei tullut yhtään ikävä lapsia.

Tänään sittenalkoi taas arki...

**

Pojusta: reissu vanhassa kansakoulussa meni allergioiden suhteen paremmin kuin uskoinkaan. Ensimmäisenä yönä oiika nukkui hienosti, toisena heräsi useamman kerran, muta tarvitsi astmalääkkeenvian kerran. (pikkujouluissahan yöt olivat tosi hankalat). Ihanat isommat laspet leikittivät Pojua ja leikkivät innolla tämän leluilla. Papalla oli yö taas ollut huonompi, mutta Poju kertoi hienosti reissusta:
Pappa
Krrr (traktori)
ajjaa
(omanimi)
(siskon nimi)
kansssssa
kiv
ei isss ollu

ja mummulla:
(-mitä mummu antoi sulle?)
mum (mummu)
Muummi (muumipehmo)

****

Poju rakastaa laulua täällä pohjantähden alla. Ja laulaa:
"poooohja täääht...poohj tääht"  Ja lujaa laulaakin. Ja yleensä soittaa samalla jotain eli paukutta ajollkain jotakin. Tänään tosin poikanen käytti rikkalapiota mikkinä jaseisoi samalla jakkaralla kuin esiintymiskorokkeella.

Nyt järjstää keittiöleluja, eilen kotiintullessa alkoi ensimmäisenä järjestämään palikoita riviin, ilmeisesti viikonloppuna ei ollut riittävästi homogeenisiä leluja joita pystyi asettamaan järjestykseen