Tänään tein pojalle lihapullia. Keitin riisiä (valkoista) ja sekoitin siihen naudan jauhelihaa ja vähän riisijauhoja. Pyörittelin pieniksi palloiksi ja paistoin uunissa (muuten, leivinpaerin sijasta semmoisella teflonalustalla, ei tarvilaitaa roskiin vaan iskaa ja uudestaan vaan käyttöön.). Toisen satsin tein jauhelihasta, riisijauhosta ja luumusoseesta. Ainakin jälkimmäisiä poika söi miellellään.

Jälkkäriksi sitten annoimme TEELUSIKALLISEN kaurapuuroa. Ostimme eilen kaupasta aitokauraa, eli kauraryynejä joissa ei varmasti ole yhtään muuta viljaa. Kaura viljellään tilalla jossa ei käsitellä muita viljoja eli pelloilla/ laareissa ei tapahdu sekoittumista. No, sitten riisuimme lapsen, pyllylle oli jo noussut ihottuma, kaulalle oli nousemassa ja nyt tuo leikkii alasti lattialla ja selkään, sääreen, suun ympärille ja leukaan on noussut pientä ryhäelmää. Ja nyt näyttää reisiinkin tulevan. Ei sitten kaura käy, ei.

Mitä ilmeisemmin ei muutkaa viljat käy, sillä allergologi antoi viime käynnillä ohjeet joissa kokeillemme kauran kotona ja JOS se käy niin vehnä altistetaan lääkärikeskuksessa.

Huoh.