Perjantaiaamuna lähdimme pyörälenkille järven ympäri, siitä koulunpihan kautta opettajattaren pihaan "betonihommiin" ja Pojun tiipautus Mokkasille, iitse vaihtamaan pukineiita ja hautajaisiin ja Esiikolle Pojun ruoat, että käy viemässä ne Mokkasille. Tosin vientireissu venähtihe, kun kahden tunnin päästä palasin, oli tuo 10v esimurkku leikkimässä Papun Brio-junaradalla, oli ärhennellyt näille piikkuisille etteivät saa tulla sotkemaan leikkiään...

Illalla tehtiin Mannan kanssa lenkki ja sitten Manna tuli viielä auttamaan lähtövalmisteluissa, olihan niitä vielä jäljellä, ja lauantaiaamuksikin jäi.

Lauantaiaamuna todistustenjaon jälkeen Johtaja tuli hakemaan Prinzezzaa syömään, korvaukseksi siitä ettei päässytkään lupauksesta huolimatta kevätjuhlaan. Lykkäsin sitten muutaman pakaasin heidänkin autoonsa kun kuulin että olivat mökille päin ajelemassa ja käskin palauttaa lapsen suoraan sinne.

Muutaman tunnin päästä pääsimme mekin matkaa, auto täynnä tavaraa. Ja pikapuoliin ilmaantuikin Johtaja kokkikaverinsa ja Prinzezzan kanssa mökin pihaan. Tuomisina oli tytön itsensä onkima savustettu kirjolohi (1,5kg)  ja onnesta soikea tyttö: olivat siis käyneet syömässä koulunpäättäjäis-menyyn, torilla syömässä mansikoilla ja herneillä ja vielä kalastamassa sen fisun. Sitten kokkiikaveri kyytiin ja tähän suuntaan. Kun vielä sanoivat menevänsä rantaan kävelylle lykkäsin Pojunkin niiden mukaan niin Haahelon kanssa ehdittiin vähän järjestellä paikkoja.

Haaheloinen, s eon niin tapojensa orja. Tämä on kolmas kesä mökiillä (pökillä, kuten Poju sanoo) ja ensimmäisen kesän kaksii ekaa viikkoa ei meillä ollut ateriimille kuivauspurkkia, vaan ne nostettiin lappeelleen kuivauskaapin hyllylle. Ja kun eilen Haahelo tiskasii, olivat ne ateriimet uskollisesti siellä kuivauskaapin hylllyllä, kuten kaksi edellsitä kesää, vaikka se kuivaussysteemi on ollut siis jo valtaosan ajasta.

Eilen olikin ensimmäinen arkipökkipäivä, eli Haahelo töiissä, Esikko huiteli pitkin kylää ja mä pojan kanssa pökkeilemässä, käveltiin, poika jäi mummulle lounaalle, kun ensin omalta pökiltä sen lounaan hain ja nukkui päiväunet, mä tiskasin, lakaisin ja nyrkkipyykkäsin.

iltabussiilla lähdettiin Tampereelle ja kissaker´hoon, jossa opetetaan viittomakieltä, ja oliihan niitä uusia viiittomai pojun mukaan tarttunutkin, Haahelonkin, mulle olivat tuttuja, mutta kertaus kunniaan. Lopuksi vielä donitsit Arnoldsilta ja kaupunkikodista muutama unohtunut tavara ja mars pökille.

Tyty nukahti ilman iltapalaaa ja hups vaan, Pojulla hiukan vaikeampaa... vielä tuntuu huutelevan