Minä= Laurenzia Haahelo= Laurenzian mies EE= Esikko= esikoinen Vauva= Pikkuhaahelo = kuopus Paljon mummuja ja vaareja joista käytetään satunnaisia nimityksiä koon, iän tai sukulaisuussuhteen mukaan. Viikko 52

Haahelon isyydestä kertova blogi loppui, Nyyh. Minun kirjallinen ilmaisutaitoni ei todellakaan ole samaa sarjaa, mutta koska haluan tallentaa perheemme kuulumisia, yritän viikoittain niitä tänne kirjoittaa. Tosin eilen Haahelo jo harmitteli, että blogi on loppu. Olimme Pyynikillä kävelyllä, ja hän olisi halunnut kertoa muillekin kuinka ihanaa se oli.

Vaan mitäs ollaan viikon aikana puuhattu?

Pupu tuli tiistaina Een koulun joulujuhliin, joissa hieman hämmennyin. Koulun uskisoppilaille oli järjestetty torstaiksi joulukirkko, ja siitä huolimatta yli puolet juhlan ohjelmasta oli kristillistä. Erityisen epämiellyttäväksi koin tilanteen, kun juhlaväki ohjattiin nousemaan seisomaa virren "kunnia jumalalle" -kohdassa.

No,keskiviikkona pidettiinkin ihan uskonnottomat kummijuhlat: Een kummista ei ole kuulunut vuosiin mitään, ja pyysimmekin Pupun Een kummiksi. Pidin heille lyhyen puheen, he sytyttivät kynttilät maljaan ja sanoivat omat sanansa. Pupu antoi Eelle kaulakorun, ja tuo koru onkin nyt roikkunut tytön kaulassa siitä lähtien. Pro-seremoioiden kummitodistustakin on esitelty ylpeänä lähes kaikille vieraille.

Aattona sitten olivat syömässä Timo ja Toni. Ruoka oli hyvää, ja sitä oli sopivasti. Nyt Tapaninpäivänä ei jouluruokaa enää ole mahdottomasti jäljellä, kuten yleensä,vaikka tuommoinen 4kg kinkku näyttäkin aika onnettomalta, kun on tottunut isoon.

Esikolle tuli mahdoton kasa paketteja: Isoisän tekemä leikkihella, jossa uuniin syttyy valo, hellanlevyt hehkuvat punaisina ja nappulat ovat ihan oikeat. Sen tekemisessä lienee ollut järkyttäväniso homma, tosin isääni tuntien, on hän tainnut nauttiakin hommasta.

Toisen mummun lähettämällä joulurahalla Ee sai itse valita haluamiaan tavaroita: tamagotsi ja GeoMageja. Nyt äiti ja isä odottavat, että pääsevät leikkimään viimeksi mainituilla... :-P. Ja vaatteita, leluja, luettavaa... Tosin melko edullisesti päästiin, sillä olen pitkin syksyä pistänyt talteen alennusmyynneistä ja kirpparilta tekemiäni löytöjä, eli minun Eelle ostamien lahjojen yhteishinnaksi tuli 29.80.

Kuopus sai taikamukin, nallen, lentokoneen ja auton sekä kummeiltaan pankkitilin. Pidän huomattavasti järkevämpänä tuota, koska sitä tavaraa on ihan riittävästä.

Tänään Ee sitten lähtee. Isomummun ja Vanhanvaarin kanssa junalla Lappiin Pikkumummun ja Isoisän luokse, jotka menivät mökille jo ennen joulua. Tulevat sitten uudenvuodenaattona. Kiva jäädä vähän lomalle, ei tarvitse huolehtia kuin Haahelosta ja vauvasta.