Ensin KÄSIASIA:
Haahelon sanoin minulla on niinisot tissit että ne murtavat luutkin. Ei ihan niin sentään, mutta raskas rintavarustus vetää ryhtiä kumaraan, ja se taas altistaa tuon solisluun ponnahtamaan paikoiltaan. Käski mennä alusvaatekaupoille ja jumppaan. Mistähän senkin ajan revin?

Joka tapauksessa solisluu meni paikoilleen ihan itsestään ja käsi enää särkee hiukan.

***

OHJELMAA:
Torstaina olimme yllätysretkellä, puistoporukallamme on torstaisin yllätysretki, jonka joku puiston aikuisista vuorollaan organisoi. Minä yllättäern organisoin tämän organisoinnin. Olimme arboretumissa Hatanpäällä, söimme kivikkopuutarhassa eväät ja leikimme ontossa puussa. Mukava retki, kiitokset Laulajattarelles sekä Tomeralletytölle ideasta!

Illalla Manna ja Villis tulivat hääräämään kanssamme, aikaan saimme uuden mukin Villiksen isälle ja tyhjennettyä klaffipiirongin.

Perjantaille oli luvassa temppukoulu, vaan aamullatuli soitto että vetäjän sairaudentakia se on peruttu. Manna kuulosti masentuneeltamannalta, mutta keksimme tehdä oimaan puistoomme temppuradan, josta sasi, temppukoulun tapaan, leiman käteen.

Opettajattarellekin laitoin viestin "tulettehan tänään puistoon?" johon hän vastasi ettei, joku olitulossa hakemaan pihasta pensasta. Harmitteluviestini ja temppurataselityksen jälkeen sain vastausviestin: laitoin hakijalle tekstarin että lapio löytyy oven pielestä. Ollaan tulossa. Temppuradalla oli luvassa tasapainoilua, pallonheittoa, penkillä kävelemistä,tunnelista ryömimistä, konttaamista, pujottelua, keinumista kantoliinakeinussa ja liukumista. Kiva rata oli.

Illalla menimme vielä suurperheeseen kylään. Alkuun Esikko ja Suurperheenpojat kaartelivat toisiaan, yhteistä leikkiä ei ollut syntyä, kun edellisistä temmellyksistä on kulunut jo aikaa, mutta lähtihän se leikki käyntiin. Poikanen oli haltioissaan potkuautoista, potkumopoista, polkuautoista,  polkutraktorista, leikkitraktorista yms ja saimmepa mukaankin vielä ison kasan vaatetta. Kotona kun laittelin vaatetta vinttiinmenoa odottamaan, pääsi poikanen väliin, nappasi ihanan punaisen traktoripaidan päälleen ja loppuillan kuljeskeli ympäriinsä osoitellen vuorotellen jokaiselle traktorinkuvaa ja sanoen trrrrrk. Nyt nukkuu trektoripaita päällä.

***

ASTMA ei ole hoitotasapainossa. Lapsi ei jaksa juurikaan kävellä saati juosta, makoilee, on vaisu. ei syökään. Maanantaina  lääkäri.