Aamupäivällä tulivat Opettajatar ja lapset, kävimme keinumassa keinupuistossa ja sitten kutsui ranta. Tuuli lujaa, vesi oli vaahtopäillä muttasinne me vain pulahdimme. Puistopojan saaminen kuiville oli hankalinta mutta lopulta pääsimme hiekkalaatikolle saakka.

Hiekkalaatikolla ollessa tulivat Kummimummi ja Uusvaari, vaihdettiin kuulumiset, he pulahtivat uimaan myös ja tulivat perässä pökille, kun olimme saattaneet Opettajattaren perheen ja hakeneet päivän lehden.

Joimme kahvit, vaihdoimme kuulumiset ja saimme omituisen näköisen kesäkurpitsan.

Pian olikin aika lähteä kauppaan., Haahelo oli kovin väsynyt, olihan hän ollut hereillä jo melkein kaksi tuntia joten lähdimme ostoksille.

 

Ensin menimme Subwayhin, ruokakauppaan kun ei saa mennä nälkäisenä. Minä söin patongin, poika ruiskorppuja käärittynä paikan lautasliinaan. Sitten jatkoimme kauppaan.

 

Opetin pojalle että aina pitää käydä tsekkaamassa alessa olevat korkkarit, hän löysi mieleiset mutta lupasin että sellaiset saa vasta aikuisena. Hän tosin lasten alehyllyltä löysi spidermanlenkkarit. Liian ISOT. muut eivät kelvanneet, kunne slöytyi ihanat punaiset tennarit. Lupasin vaihtaa niihin kuminauhat ettei tarvi solmia mutta ideaani vastustettiin ankarasti.

Muuten ostokset menivät ongelmitta ja palasimme pökille, jossa olikin jo Mokkaset vahvistuksella, tai oikeammin heidän polkupyöränsä sekä Tseitsei. Pikapikaa tekemään salaattia, pilkkomaan bataattia ja pakkaamaan tavikkeita. Aikas tasan klo 17 olimmekin sitten rannassa, puut grilliin ja puut palamaan. Muurikalle öljyä putsausta varten.

Ihmisiä pyöri ympärillä tarjoutuen avuksi ja pian olikin tarjottavaa pöydässä. Prinzi sai lahjaksi kaulaketjun, palapelikirjan, magneettitähden, jarrusukat, tarroja sekä kärppäpehmon.

Söimme nakkeja, perunasalaattia, vihreää salaattia, bataattia, munkkeja,mango- ja herukkamehua ja kahvia. Uimme, saiunoimme, juttelimme...

Mukana

Laurenzia, Haahelo ja Prinzi

Manna, Papu, Kahvi, Emmu

Kulmatalon tytöt ja masuvauva

Johtaja, Tarutyttö ja Emelia

PIkkumummu ja Isoisä

Värikästäti jälkikasvun jälkikasvuineen

Iloinen tyttö naapurista

Elmeri äiteineen ja veljineen

 

Vieraiden lähdettyä siivosin paikat, lähetin Haahelon ja Prinzin iltalääkkeille ja menin saunaan. Palatessani putoilivat ensimmäiset pisarat ja pian tuli kaatosade.