Juuh.

Bileet pidetty. Tänään oli lastenkutsut joilla leivottiin lumiukkoja pullataikinasta. Marraskuussa oli vohvelikestit ja joulukuussa piparitalon purkajaiset.

Olen siis kutsunut Esikoisen luokan tytöt, kaikki viisi siis, koulun jälkeen meille iltapäiväkerhon sijaan yhtenä päivänä kuukaudessa, tarjonnut teeman mukaisen välipalan ja iltapäivän lapsoset ovat leikkineet kunnes vanhemmat ovat tulleet hakemaan.

Oikein mukavaa, ja hyvin helppoa. Eivät nuo lapset kummoista ohjelmaa tarvitse.

Nyt olen ollut imetysdietillä, ja että oli vaikeaa leipoa ruisleipää ja tehdä pullataikinaa niin ettei närppinyt taikinaa suuhunsa! Monta kertaa vedin viimetipassa käden pois huulilta. Ja sitten ne tuoksuvat, vastapaistetut ruisleivät... Pikkutytötkin kehuivat niitä, joskin vaikutusta saattoi olla silläkin että leivät olivat kukan mallisia. Muutaman kukkaleivän tytöt veivät samassa talossa asuvalle vanhallerouvalle lämpimäisiksi.

Onneksi minäkin sain kotitekoisia leivonnaisia: eilen Haahelo ja Esikko leipoivat minulle kakkua ilman munaa, maitoa ja kotim.viljaa. Ihan hyvää siitä tuli...

Pikkupoikanen on ollut tänään tyytyväisempi, heräsi hymyillen niin aamulla kuin päikkäreiltäkin. En oikein osaa sanoa olenko iloinen. Jos tuolla imetysdietillä on tosiaan vaikutusta, niin. Niin. No, katsellaan. Perunaa en enää ole antanut, Haahelo on sitä mieltä että katsotaan tää imetysdietti nyt loppuun mahdollisimman pienillä muuttujilla.

Vaan nyt taidetaan lähteä saunaan, mulla on jääkaapissa pilsneripullo, kivaa. Eiku ei ookkaan.Oluthan tehdään viljasta... Voi kettu!