Emme suinkaan ole muuttamassa, mutta tuli tuossa kaverille kirjoitettua ohjeita mututamista varten. Laitan ne tännekin muistiin, laittakaa kommentteihin vinkkejä jos tulee vielä mieleen.

Ajoissa pakkaaminen.
muuttomiehet ovat kalliita pakkausapulaisia. Kun KAIKKI tavarat on pakattu valmiiksi/ huonekalut purettu/ lamput irrotettu sujuu nopeammin

Kunnolla pakkaaminen.
Ei putkikasseja, muovipussukoita (jätesäkki eri juttu), irrallisia kahvinkeittimiä... Muuttomies kantaa ja lastaa autoon paljon tehokkaammin kunnollisia, tukevia pahvilaatikoita/ muuttolaatikoita kuin irtoroinaa.

Aikataulu
Iltapäivällä. Aamumuutolla on enemmän pakkaamatonta tavaraa.

Vintin pakkaaminen.


Käy ajoissa pakkaamassa vintin kaikki irtoroina ja mahdollisesti kanna ne jo valmiiksi alaovelle. Jälleen kerran, muuttomiehet ovat kalliita pakkausapulaisia

Roskan pakkaaminen.
kannattaako muttaa roskaa? Käy ENNEN muuttoa läpi mitä todella haluat mukaasi uuteen kotiin. Heitä pois roimalla kädellä kaksi numeroa liian pienet housut ja kainalosta revennyt toppatakki.

Muuttoapulaiset
Laita alle 10-vuotiaat lapset hoitoon. Oikeasti ovat vain tiellä. Muuttomiehet ovat kalliita lapsenvahteja.

Kulkuväylät
Huolehdi ajoissa että kummassakin päässä on kulkuväylät vapaina jotta muuttoauto pääsee mahdollisimman lähelle ovea eikä tiellä ole esim pysäköityjä autoja.