Pikkupoikasen iho on viimeinkin siisti. Johan tämä parantelu tas kestikin. Tänään sitten aloitin kalsiumlisän kokeilun. Eli viikko vähintään tätä. Seuraavaksi jokin hedelmä tai marja, sitten jokin kasvis ja toinen vilja.

Olen tähän asti ollut sitä mieltä että riisi yritetään saada takaisin, mutta aloin tässä miettimään että se on kaatunut keväällä jo kerran, ja nyt uudestaan syhsyllä. Ehkä sitä voisi uskoa vähän vähemmästäkin ettei se sovi. Harmittaa vain vietävästi koska riisistä on tarjolla vaikka mitä: nuudelia, makaronia, spagettia, riisikakkua, näkkäriä, tärkkelystä, suurimoita, hiutaleita jauhoja ja valmiita seoksia esim lättyihin. JA niitä on kaapissakin.

No soijakorvike ilmeisesti sopii, joskin äitini on huolissaan soijasta ja poikalapsesta. PItänee miettiä sitä asiaa. Soijakorvikkeen kkasi hyvää puolta vain ovat: Hinta ja nestemäisyys.

Minimax soija on ainoa erityiskorvike, joka on nestemäisessä muodossa ja niin ollen vettä ei tarvitse keittää ja säilyttää jäähdytettynä jääkaapissa. Se on yllättävän suuri etu. ME teemme korvikkeen niin että puolipullollista tiivistettä ja vedenkeittimellä lämmitettyä vettä loppu, Näin tulee sopivan lämpöistä juotavaksi.

****************

ISänpäivänä vanhaan tapaan kutsuimme vaarit meille kaville ja mumut tulivat aveceina. LIsäksi Johtaja ja tarutyttökin tulivat. nykyään muuten jo ihan vastutstelematta, taitavat muuttua vanhoiksi. Tarjolla on ollut jo vuosikusia esikoisen leipomia pikkuleipiä, mutta tänä vuonna ne olivat erireseptillä pikkupoikasen muna-allergian vuoksi. Meillähän ei koko asunnossa ole munia sillä poikanen reagoi sille niin herkästi. Oivat hauraampia ja osa tykkäsi, osa kuvaili lastulevuynmkuiseksi.

Esikko oli myös tehnyt kortit: Haahelon kortissa tarjoiltiin kakkua, toisen vaarin kortissa kahvia ja toisen kaljaa. Sikäli jännää, että nimenomainen vaari ei ryypiskele, mutta rakennustöidenohessa hörppää pilsneriä, siis ykkösolutta janojuomaksi. Vaan on jäänyt tytön muistin tarkasti.