Se ol perkele soikoon taas paikaltaan. Meni äsken takas. LAskin tuossa juuri että tässä kuussa on ollut yhtenätoista päivänä sijoiltaa, ja sen on aikas paljon.

Mannan polvi on jo kävelykunnossa, joten hän on kävelyttänyt minua: teimme tänään iihan hyvän lenkin. Haahelo ja lapset ovat Hra Kahvin ja Papun kanssa  retkeilemässä nuotiopaikalla ja ennen sitä käviivät vielä Tampereella paloasemalla. Saas nähdä milloin palaavat.

Minun pitäisi aloiitttaa sapuskan teko, toisaalt apitäisi mennä suihkuun ja vieläpä hiukan järjestellä tavaroita. Ravasimme olohuoneeseen nurkan sille pianolle joka saapunee vierailulleen lähipäivinä. JEEE!

 Esiikko oli yläkerrassa yökyläss ja tuli sieltä intoa puhkuen, ilmeisesti oli ollut kivaa. Ja musitanhan itisekin sen kuinka nautin yökyläilyistä kaverin kanssa.

Aamulla Haahelo oli jo herännyt ja poikasen kanssa makoilimme vielä sylityksin sängyssä kun pienokainen alkaa pälättää silmälaseissa ja nyppiä siilmäluomiani. Hänelle oli jostian syystä tullee tmieleen piilolasit ja halusi katsoa niitä. Juteltiin sitten sangallisistakin silmälaseista ja muusta.

Myöhemmin aamulla pelailimme chokopopsia ja kimble. Ensinmaiinittua on aiemmin pelattu  ihan menestyksekkäästi, mutta nyt Poju keksi että kuppien alle voi vaivihkaa kurkata. Vaan ei siiksi että löytäisi pähkinän tai omenan (juu... kirsikkahan se on), vaan jotta löytäisi madon joka tulee syömään jo kerätyt omput tai pahkinät. Kimblessäklin Ppojust aon hauskin kun joku syö toisen nappulan, ja leiikimme surullinen ja iloinen viiittomilla. Pelottaa- sanaakin voi pelatessa ahrjoitella.

Annoin myös hetken mielijphteesta Pojulle omenan, omasta puusta. ja toisenkin.
Poju syö antaumuksella omenaa:
- ma ole omena paljo ylsiny  (Olen jyrsiinyt paljon omenaa)
- ma voi syöa sieme (voin syödä siemenen)
- ieme o pahhaa (siiemen on pahaa)

Sitten Poju vie puoliksi syödyn omenan roskikseen:
-toinen! sanoin ettei toista (kolmatta) enää. Poika kaivaa roskiksesta sen puoleksi syödyn...