Ei sovi. Päärynä ei sovi. Ei Päärynä. Sovi ei. Päänäry, rääpynä nääräpy. Ei sovi, Vi Eiso, So, Viei

*****************

Tuolla pilkanen kiljuu. Tässä jo muutamana iltana poika on nukahtanut ilman tissiä isänsä kanssa ja viime yönä hänet tuotiin syömään vasta puoli 7, muut heräämiset sujuivat ihan isivoimalla. En tiedä olisiko siellä mahassa puruja sen päärynän jäljiltä vai onko pikkumies vain yliväsynyt.

*****************

Olin tänään nimiäisissä puhumassa, ihana, lämminhenkinen tilaisuus jossa oli niin lapsia kuin vanhempaakin väkeä. Pienokainen sai nimen kaukaa tulleiden sukulaistensa ympäröimänä.

Nimiäisseremonian lopuksi otettiin koko juhlaväestä kuva: Kaikki asettuivat portaille, "siemenperunat" eli isovanhemmat yläpäähän ja muu väki siitä alemmas, lapset alimmilla portailla. Kuvassa oli siis paljon, paljon ihmisiä, hymyileviä ihmisiä jotka olivat tulleet paikalle juuri tämän pienen lapsen juhlaan. Uskon että tuosta kuvasta tulee tälle vauvalle aika tärkeä, siitä näkyy kuinka paljon niitä tärkeitä ihmisiä oikein onkaan. Vaikka suku asuisikin kaukana, niin kuva muistuttaa että he ovat silti olemassa.

Itseasiassa mietin kuinka paljon hienompi tuo kuva on jossa on lapsen molemmat suvut. Yleensähän nimiäisissä tavataan ottaa monia kuvia: vauva ja vanhemmat, vauva ja kummit, Vauva, vanhemmat ja äidin vanhemmat, vauva, vanhemmat ja isän vanhemmat, vauva ja isä ja isoisä. Tavallaan kuvilla osoitetaan oamlta osaltaan että vauva on nyt hyväksytty tähän sukuun uudeksi jäseneksi. Mutta harvoin samaan kuvaan sovitetaan vauvan kaikki isovanhemmat, vaikka vauva eräällä tavalla yhdistää kaksi sukua ja silloin kuvassa olisivat VAUVAN sukulaiset.

No, tämmöisiä sekalaisia mietteitä... :-X