AS
Pojan lähete neuropolille taysiin tuli bumerangina takaisin hoitajapulan vuoksi. Kuulemma ensi vuonna voi kokeilla uudelleen kunhan perusterveydenhuollossa on selvittetty puheterapeutin ja psykologinarviot ja jotain muuta vielä. Neuvola ei vastaa soittopyyntöön, ei myöskään psykologi. Puheterapeutin arvio takana. Totesi ettei tosiaan puhu (tämä tarvitaan siihen uuteen lähetteeseen,  ja tätähän ei esim lääkäri voi huomata ihan itse), mutta on hyvin vuorovaikutuksessa ja keskittyy tekemiseensä. Viittoo myös hyvin ja seurasi minun viittomistani kehuen sitä ja kertoen että on tärkeää opettaa laspelle kommunikoinnin ilo. Ja "Teillähän on homma hyvin hallussa"

Pelkään vain että kun meillä on homma hyvin hallussa, emme saa kaikkea sitä apua mitä muuten saisimme. Kuitenkin tämä homman hallussa pitäminen on aika raskasta, ja minusta on tärkeää , että vanhemmat saavat olla välillä vain vanhempia, eikä jatkuvassa kuntoutusvalmiudessa. Ymmärrän lyllä kotikuntoutuksen tärkeyden.

***

ALLERGIA
Rotaatioruoista heitettiin puolet hemmettiin ja otettin uutta mukaan. Mm Eddo ja Amarantti. Joinain päivinä on nyt kakasi uutta ruokaa, enkäpidä siitä, mutta lääkärin kanssa tähän päädyimme.

Tähän asti on aika ollut puolellamme: ajatuskuvion on olut että kunhan vain selviämme eteenpäin, niin allergiat paranevat ajankanssa. Nyt tilanne kääntyy toisin päin: erityisravintovalmisteen, Neocaten korvaavuus loppuu ensi kesäkuussa, ja silloin on pärjättävä ilman. Nyt on kiireelllä saatava ruokia sopimaan (niin miten?), jotta poika pärjää ensi syksynä.

ti punajuuri
ke lehtisalaatti
to karviainen
pe riisi
la munakoiso ja suppilovahverot
su kukkakaali ja kalkkuna
ma maa-artisokka
ti pinaatti ja parsa
ke maissi ja boysenmarja
to päärynä
pe amarantti
la ruusukaali
su eddo
ma mango
TI kuten listan yläpäässä

Keskiviikko: Lehtisalaatti
Ei syö. nakertelee. Kuljettlee ympäri huushollia ja vuoraa taulunpäälliset puoliksi nakerrelluilla salaatinlehdillä. Niitä on taulunpäällisillä edelleen. en ole jaksanut kerätä niitä pois.

Torstai: Karviaiset.
Puristelee sisukset. lentää muuten komeesti.

Lauantai: suppilovahverot ja munakoiso
Paistetaan molemmat pannulla ja yritetään syötää pitkin päivää lapselle. ottaa hampaisen väliin aina pienenpienen palan suppilovahveron lakkiosaa kerrallaan. munakoisoviipaleet pudottelee lattialla ja astuu päälle. luistaa ja liiskaantuu ihanasti. illalla laitan koko moskan tehariin, sekoitan joukkoon savustettua hirveä ja nyt maistuu.

Su: Kalkkuna
Syö hyvällä halulla. Menee reilu 200g. Hervoton määrä.


ASTMA
Vinkunoita kuuluu, lääkitystä kovennettu,vaikka suunnitelma oli purkamiseen päin. Singulair on nyt siis kuvioissa, samoin säännöllinen Ventoline Seretiden ja Nasonexin lisäksi. Oireilee myös väsähtämisellä, mutta aamuyöheräilyt ovat mielikuvani mukaan helpottaneet.

MUUTA
Poika ilmoitti että on pissahätä. Avasi hienosti bodyn, laski villahousut ja niissä olevan vaipan alas, otti pippelistä kiinni jatähtäsi vaippaan. Hienoa! Häntunnistaa hädän, osaa riisua housut ja hallista virtsasuihkua! Miten se vielä päätyisi oikeaan paikkaa?

*****************

Esikolla hankaluuksia kertolaskujen kanssa, mutta alkavat ola voitettu. Mutta unta tarvitsee runsaasti, ja olemmekin palanneet nukkumaanmenoaikaan 20.00. Pirteämpi lapsi. Päänsärkyjä slti edelleen.

'****************

Itse olen ollut maidottomalladietillä nyt pariviikkoa, ja olo on parantunut heittämällä. Olen löytänyt sen Laurenzian, jonka tunnen. Energisen ja aikaansaapan. Eilen illalla kokeilin, maistoin lusikallisen verran kermalikööriä ja yöllä olin NIIN kipeä. vatsa kiersi ja pyörsi enkä saanut unta. Nyt aamulla minulla on sellainen olo kuin kuukausi (-1,5vuotta) sitten joka päivä: turvonnut, jokapaikasta hiukan kipeä,haluton ja saamaton. Ja jota olen pitänyt raskaasta arjesta johtuvana väsymyksenä. Nyt tiedän että maidostahan se johtuu. 
Ikävintä on, että näköjään pienikin määrä riittää tuomaan oireet esiin.

Ja ahdistavaa on kun OLOn puolesta jaksaisi ja haluaisi vaikka siivota keittiön kaappeja, mutta tuo käsi vaivaa. Perjantaina lääkäri laittoi siihen kortisonia, ja teippasin sen urheiluteipillä (tosi kaunis näky!) ja nyt sen kanssa selviää, mutta esimerkiksi vaunujen työntäminen kipeytti sen pahastikin.

Et semmottii.