sama ohjelma molempina sunnuntaina: tyttö tuli isomummulasta.

 

Maanantai meni hopussa: päivä kotina puuhaten ja tenttiin valmistautuen, illalla historiikkikokoukseen ja pienen lenkin jälkeen tenttikirjaan ääreen puolikirjaa oli jäljellä. 

Tiistaiaamuna tentti, joka meni hyvin ja sitten apteekkiin. Olin sunnuntaina lähettänyt lähiapteekkiiin sähköpostin jossa pyysin tilaamaan muutamaa harvinaisempaa lääkettä valmiiksi. Vaan kun apteeksisa ei kukaan ollut osannut lukea sähköpostia proviisorin ollessa lomalla ei lääkkeitä ollut. Annoin palautetta ja poistui lounaalel Haahelon kanssa. Ja lounaalla annoin taas lounaspaikalle palautetta...

Jatkoin sitten matkaa yliopsiton apteekkiin, jossa oli aivan tolkuton jono. mutta sainpa sitten melkein kaikki lääkkeet ja bussilla kotiin. Illall poikkeisi vielä ystävä teekupillisella ja toi Prinzile sorsansiiven.

Keskiviikon kohokohta oli polkupyöräretki Vuohenjuustopusitoon Mokkasten kanssa. Otin polkupyöräni esiin enesimmäistä kertaa tänä vuonna. Tai omaan käyttöön, se oli muutaman päivän Mannalla houkuttelemassa häntä uuden fillarin ostoon. Ja arvatkaapa mitä? Nyt hänellä sellainen on. 

Tyttö taas lähti aamulla kouluun, sieltä näpsään, sileät bussilla.. ISOMUMMULAAN                          

 

Torstaina olikin sitten yksityinen elokuvanäytös. Meidän olohuoneessa. Yksi senä on vaalea ja heijastimme sille Haahelon töistä lainaamalla tykillä Ristoräppääjän, naapuriston väkeä oli katsomassa. Olisi varmaan pitänyt laittaa ikkunanpesu lipun hinnaksi :D

Oli kyllä kivaa jutskata pitkästä aikaa, ja päätimme herätellä naisten elokuvaillat taas eloon, kunhan kesä koittaa ja saan perheen häädettyä mökille. Illalla kävin vielä kaverin kanssa kaupungilalla syömässä ja Haahelonmielestä olin nätti. JA jonkun muun kanssa, bussissa, tai oikeastaan bussipysäkillä tutustuin uuteen ihmiseen

Perjantaina lähdimme tsekkaamaan mikä on kesärenkaiden tilanne: aikamme arvottua sattui Johtaja paikalle ja patisti meidän rengasneliöön kysymään pitä tehdä. Sieltä tuli tiukka tuomio: uudet alle vain. Jätimme vanhat sinne jott aniihin laitetaan valmiiksi uudet kumit ja sovittiin että maanantaina menen  laitattamaan alle. Tukkureissu ja kotio.

Lauantaina alkoi ranne vaivata, vai oliko se jo perjnataina? Minä kuitenkin nukuin myöhään, Haahelo ja Prinzi lähtivät lastentapahtumaan Papusen ja isänsä kanssa. kirjoitin opiskelujuttuja ja valmsitin päivällisen, nelikko kävi syömässä ja lähtivät hämähäkkiretkelle, minä taas museoiden yöhön.

Muumilaaksossa tutkija Happonen kertoi muumien tanssillisuudesta ja minä viestitin Haahelolle että toisi minulle toiset kengät, jalkani suuttuivat korkosaapikkaista. Samalla keksin että poikakin pääsiinäkemään tanssivaa muumilaaksoa vilauksen ja lainasin pojan, Haahelo lähti kävelemään kaupungille siksi aikaa

sitten menin katsomaan Näsilinnaa, ON SE VAAN UPEA. Nyt kaikki katsomaan, tämän kuun pääsee! Sitten taas menneen muutama vuosi suljettuja ovia kolkutellen. Taiteilijoistakin löytyi yksi uusi suosikki.

sieltä tallustelin pusiton läpi TR1 ja siellä oli erinomainen keskustelu valokuvaamisen rajoista. Varsinkin Ossi Aholan puheenvuoroista ja ajatuksista pidin. Rupriikssa vilkaisin aiheeseen liittyvän näyttelyn ja jatkoin Werstasta kohden.

Werstas jä monelta väliin, mutta minä päätinmennä sinne ajan kanssa. Aikaa tosiaan tarvitaan,s illä niin laaja se on, joskin hiukan vaikeasti hahmotettava. Vaikuttavin oli kuitenkin Höyrykonemuseo. Ensimmäistä kertaa koin valtavan vaikutuksen, melkein pelon katsoessani museoesinettä. MIllainen vaikutus sillä on täytynytkään olla silloin satavuotta sitten?

KONEV soitti samaisessa paikassa ja päädyin jutulle englantilaisen turistin kanssa. Oli kai käynyt uimassa Mältinrannassakin. Jätinkonsertin kesken ehtiäkseni väkemään vilaukselta ulkoilmanäytöksen vanhoista tamperelaisista elokuvista ja nautin samalla salaatti- ja pantonkievääni, viimein.

 

SItten suuntasin vielä hetkeksi takasin Werstaaseen ja hetkin hortoilua ennen kuin oli aika kipittää bussiin. Se oli kyllä ikävä matka :( Kipitysmatkalla alkoivat stay-upit valua. Miksi, en tiedä, mutta inhottavaa se oli. Ja bussi oli tupaten täynnä, eräs maistellut mies alkoi tehdä lähempää tuttavuutta mutta uskoi kohtuullisesti sanaa. Muutama Hervantaan menossa oleva teekkarinnäköinen kaveri piti minulle seuraa seistessämme.

Sunnuntaiaamuna olvat pojat kadonnee tkun nousin, vaan eivät kauas - lähipuistossa oli kakasoset isineen. Käteni oli tosi kipeä, otin mukaan jääpussin ja hiusharjan ja liityin seuraan. Tultiin vielä sisälle, kaksoset suihkuun ja remuamaan ja pian soi puhelin: Kanihani soitti kaj kysyi sopiiko poiketa. TOTTAKAI! saimpas pussata sitä!

Sitten lounas ja matka kohden pökkiä. Kaupoassa olivat makkarat vähissä mutta mustaamakkaraa ja ryynäriä löytyi. Manna ja Jäämies olivat jo odottelemassa, Pikkumummu kiepsahti nurkilla ja pian minun olikin aika jo rientää museolle kokoustamaan, Sihteeröin sen jo vanhaan tapaan.

Manna imuroi, väki grillasi, jotain hyödyllistäkin saatiin aikaan ja paljon juteltiin. Oli varsin nautittavaa ja kaksoset nauttivat täysin rinnoin vesi ja hiekkaleikeistä ja siitä vapaudesta jonka heille voi mökillä suoda.

 

Vaan tuli se iltakin ja pakko lähteä kotiin. 

 

Prinsi on valittanut useamman päivän päänsärkyä.

ja mä meen nyt laittaa jäätä mun kädelle.

 

Niin, ja on jo ihan vihreää